АПАРАТНИ ПРОЦЕДУРИ

АПАРАТНИ ПРОЦЕДУРИ

Салони за красота Mаgic са оборудвани с последно поколение италианска апаратура, която е сертифицирана по FDA американската асоциация за контрол на храните и лекарствата.
Кавитацията е специфична вълна и шокови удари към мастните тъкани. BEAUTY NEST е най-мощния апарат в България за безболезнено заличаване на проблемните зони в силуета.
1. Какво представлява кавитацията?
Кавитацията е процес, който може да бъде предизвикан чрез ултразвук в течностите на тъканите. Ако шоковата вълна има големи амплитуди, причинява промени в налягането. Всяка течност се характеризира с точка, нар. парно налягане. Течността се превръща в газ, когато сме под тази стойност на налягането. Така се предизвиква получаването на пара (кухини или мехурчета). Мехурчетата преминават към зона с по-високо налягане и се сблъскват едно с друго. Когато това се случи, налягането и температурата драстично се повишават (като достигат 775 MPa). Поради спукването на мехурчетата, температурата рязко се повишава, така че адипоцитите се разрушават и топлината отделяна в клетките, се повишава. С този иновативен и неинвазивен метод е възможно е да се редуцират до 2 см от обема на тялото за една процедура.
2. Каква е мощността на апликатора за прилагане на кавитация ?
Според третираната зона, софтуерът на апарата регулира и гарантира точната дълбочина на проникване.Терапията дава сигурни резултати и е напълно безопасна.
Апаратът с неговите 37 до 41 КHz генерира голям брой малки мехурчета, които постигат контролиран ефект при кавитация.
3. Как се извежда течната субстанция?
Течната субстанция (диглицериди) се елиминира чрез лимфната система, а отпадните елементи от дренажа се елиминират чрез урината.
4. Колко процедури са необходими, за да се постигнат желаните резултати?
Всичко зависи от това как клиентът реагира на терапията.
5. Какви са противопоказанията?
Основните противопоказания са: Бременност и кърмене, пейсмейкъри и метални импланти , хипертриглицеридемия, фамилна хиперхолестеролемия, влошена коагулация на кръвта (проблем с кръвосъсирването), коремна херния, проблеми с щитовидната жлеза (само с лекарско разрешение), хепатит.

 

HIFU

Процедурата представлява ултразвук с честота 20.000Hz и намира приложение в медицината и козметологията.  Благодарение на свръх модерната технология за първи път е постигната възможността за неоперативно достигане до дълбокия слой на кожата (SMAS), който е най-важният слой за невероятен лифтинг ефект.

SMAS или повърхностно мускулна-апоневрезна система има двуслойна структура, която образува „решетката“ която поддържа кожата опъната и млада.  Принципа на действие на процедурата е високо интензивните ултразвукови вълни да бъдат концентрирани точно в зоната на лечение. Така се предизвиква интензивно производство на топлинна енергия в третираната зона (до 65гр.), което води до засилване на образуването на нови и по-здрави „мрежи“.

За кого е подходяща процедурата?

За всеки човек, който желае да стане видимо по-млад и красив с кратък престой в козметичната кабина.

За кого е забранена процедурата?

При хора страдащи от хипертония, диабед и сърдечни проблеми; Кожни заболявания или нарушена цялост на кожата; бременност, епилепсия и ментални заболявания.

 

Liposonics  или Липохайфу е високо интензивна насочена ултразвукова технология за премахване на целулит и излишните сантиметри. Излъчваната енергия действа върху мастните клетки в подкожния слой, като увеличава пропускливостта на подкожната мастна тъкан, в резултат на което мазнините се разтварят. А допълнителния ефект на Liposonics терапията е стягане на кожата и подобряване на нейния релеф.

За кого е подходяща процедурата?

Хора, които страдат от сърдечни заболявания, и/или имат пейсмейкър.;

Хора страдащи от остри заболявания, възпаления, астма. Дерматологични заболявания нарушаващи цялостта и състоянието на кожата. Хора с метални импланти; хора с мастна тъкан по-малка от 2.5см в третираната зона.

 

Кавитация

Кавитацията е апаратен метод за редуциране на целулита. Ефектът се дължи на непрекъснати ултразвукови вълни, които „обстрелват“ мастните клетки. Мастно съдържимото започва да се втечнява, в следствие на което клетката се уголемява до нейното разпукване. Отделените натрупани мазнини се улавят от лимфната система и се извеждат от организма. Силно препоръчително е за максимален ефект да се извърши лимфен дренаж преди и след процедурата. Така ефекта е много по-осезаем. За домашна грижа клиента е необходимо да пие много течности ( предимно вода ) и да има добра физическа активност. Процедурата е напълно безболезнена и се усеща при някои клинети леко затопляне на обработената зона.

 

За кого е подходяща процедурата?

Кавитацията е изключително подходяща при хора които страдат от т.нар. портокалова кожа, тъй като разбива неравномерно разпределените мастни клетки, които са основния причинител на този естетически дефект. Подходяща е и за хора, които искат да свалят сантиметри от своята обиколко и имат натрупани мазнини в определени участъци от тялото.

 

За кого НЕ е подходяща процедурата?

При нарушена цялост на кожата ( рани, форми на дерматит, лишеи, херпес ); при хора които страдат от разширени вени или друг вид нарушения в кръвоносните съдове; при хора с импланти и пейсмейкър; при бъбречни, чернодробни или сърдечни проблеми; при наличие на пейсмейкър или друг имплантиран апарат; при бременни или кърмещи жени.

*Винаги давайте пълна информация на вашият козметик за здравословното ви състояние, дори то да не е от по-горе изброените. Така ще бъдете сигурни в ефективността и безопасността на извършената процедура.

 

Фотоепилация

Фотоепилация е полуперманентно обезкосмяване на част или на цялото тяло. Принципа на действие на процедурата е чрез излъчване на фото лъчи с определен интензитет и с определена дължина на вълната, които достигат до корена на косъма да се получи трайно увреждане на структурата на косъма за да се намали и в последствие трайно да се отстрани неговият растеж. За ефективността на процедурата е необходимо клиента да бъде с тъмни на цвят косми и да няма тен. Процедурата не се извършва по откритите части на тяло през лятото и не се излага на UV лъчение до 3 седмици преди и след всяка процедура.

 

За кого е подходяща процедурата?

За хора, които страдат от прекомерно окосмяване или просто желаят трайно премахване на космите. Най-подходящият клиент е този който има тъмен косъм и светла кожа.

За кого е забранена процедурата?

При нарушена цялост на кожата ( рани, форми на дерматит, лишеи, херпес ); при бременни или кърмещи жени; при наличие на хормонални разтройства; при епилепсия или светлинна свръх чувствителност; при жени които нямат или все още не им се е регулирал месечния цикъл; при хора които имат тена на кожата (опасност от изгаряне).

 

Радиочестотен лифтинг на лице и тяло

Радиочестотен лифтинг е подмладяваща процедура за лице, шия и деколте. Има силно изразен лифтинг и анти-ейдж ефект, който при някои клиенти е забележим дори след първата процедура. Терапията се извършва с помощта на уред, които излъчва радио честота с определена сила, чрез която се получава рязко затопляне на дермалния слой до 40 градуса, чрез който се засилва кръвообръщението, храненето и трофиката на кожата. Засилва се образуването на колагенови и еластинови влакна, с което се подобрява еластичността на кожата и се изглаждат финните до дълбоки бръчки. Процедурата е известна още и като лифтинг в обедната почивка, тъй като самата процедура трае около 20-30мин., и след нея може да продължите нормално остатъка от деня си, тъй като на повърхността на кожата се вижда само леко зачервяване, което не трае дълго време.

 

За кого е подходяща процедурата?

За всеки човек, който желае да стане видимо по-млад и красив с кратък престой в козметичната кабина.

За кого е забранена процедурата?

При хора които страдат от: нарушена цялост на кожата ( рани, форми на дерматит, лишеи, херпес ); при бременни или кърмещи жени; при хора, които имат розацея или друг проблем обхващащ кръвоносните съдове.

 

Терапия с LED светлини

LED терапита или фото динамичната импулсна терапия е метод за третиране на бръчки или друг вид кожни проблеми. Терапията е безболезнена и не предизвиква никакъв физически дискомфорт. Принципа на действие е излъчване на светлина с различен спектър, който се определя според това какъв проблем се третира. Излъчената светлина се поема от клетките на епидерсиса, в следствие на което се задейства био стимулация, регенерация или бактериална защита, в зависимост от вида на излъчената светлина.

 

Видове светлини:

  • Червена светлина – подмладяване на кожата
  • Синя светлина – лечение на акне
  • Жълта светлина – лимфодренаж и засилване на имунната система на кожата.

* Процедурата не е подходяща за хора, които страдат от клаустрофобия или епилепсия.